Spasovski: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske pobegao u Srbiju, pa preko Bugarske stigao u Tursku gde je uhapšen

Spasovski
Izvor: Kosovo Online

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je večeras da je glavni osumnjičeni za organizovanje, koordinaciju i izvršenje ubistva Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog, Ljupče Palevski Palčo uhvaćen i lišen slobode u Turskoj. Naveo je da je nakon zločina osumnjičeni noć proveo u Srbiji odakle je preko Bugarske stigao u Tursku, prenosi Telma.

Spasovski je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skoplju pokazao i potvrdu o hapšenju Palevskog, koju je to ministarstvo dobilo od svojih kolega iz turskog Interpola.

"Očekujem da se postupak ekstradicije završi što je brže moguće", poručio je Spasovski.

On je naveo da je prvoosumnjičeni automobilom prebačen u Srbiju, gde je odseo.

"Sutradan ga je preuzela druga osoba iz Skoplja i preko graničnog prelaza Gradina ušao je u Bugarsku, preko Bugarske otišao je u Tursku. Tamo odlazi u grad Balikesir odakle nam stiže poruka da se sprema taksijem da ode do Istanbula. A kasnije popodne uhapsile su ga kolege iz turske policije", naveo je Spasovski.

Povodom ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske, Spasovski očekuje proširenje istrage.

Spasovski je izrazio zahvalnost na saradnji prijateljskoj Turskoj, Srbiji i Bugarskoj i ministrima unutrašnjih poslova tih  zemalja, ali i kolegama iz Hrvatske koji su samoinicijativno prijavili da su izvršili provere na njihovoj teritoriji. On je takođe zahvalio na saradnji sa Interpolom.

„Ako želimo mir u dušama, pravda mora biti potpuna i sprovedena do kraja“, naglasio je ministar Spasovski.