FS KiM: Nakon dve decenije uskoro zvanične prijateljske utakmice petlića i pionira

Članovi Izvršnog odbora FS KiM
Izvor: FS KiM

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kosova i Metohije odlučili su da selekcije KiM u kategorijama petlića i pionira, posle pune dve decenije, odigraju prve zvanične prijateljske utakmice.

Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio predsednik FS KiM Igor Uljarević, prijateljski susreti će biti odigrani krajem ovog meseca, a uskoro bi trebalo da bude poznat i spisak igrača, koji će instruktoru Nikoli Raduloviću biti na raspolaganju.

"Na poslednjoj sednici FS KiM, iskusni trener iz Kosovske Mitrovice Srđan Nikolić, izabran je selektor seniorske selekcije, a njegovo predstavljanje će biti održano u prostorijama Saveza. Seniorska selekcija FS KiM, igraće minimum dve utakmice godišnje", rekao je Uljarević.

Aktivnosti Fudbalskog saveza Kosova i Metohije ogledaju se i kroz pomoć klubovima sa ovog prostora, a uskoro će fudbalske lopte dobiti sportski klubovi koji učestvuju u ligama FS KiM.

Uljarević ističe da se početak takmičenja u Okružnom fudbalskom savezu koji čine Kosovsko-mitrovački, Kosovski i Kosovsko-pomoravski okrug, u kategoriji seniora očekuje sredinom narednog meseca, kada će biti održane i lige FS KiM u kategorijama petlića i pionira.

Ono što je novina je to da će u ovoj sezoni početi i odigravanje jedinstvenog Kupa, koji više neće biti odigravan po okruzima.