Sledećeg meseca potpisi na sporazum o osnivanju svealbanske košarkaške lige

Vljora Dumoši
Izvor: Ministarstvo kulture, omladine i sporta

Albanska košarka uskoro će imati nacionalnu ligu, a zbog toga je danas kosovska ministrarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši ugostila čelnike Košarkaškog saveza Kosova koje je predvodio Arben Fetahu.

Na ovom sastanku razgovarano je o sporazumu koji bi trebalo da bude potpisan između Košarkaških saveza Kosova i Albanije za osnivanje svalbanske nacionalne košarkaške lige, koja omogućava takmičenja između košarkaških klubova Kosova i Albanije.

Kako je saopštila kosovska ministarka, Fetahu je informisao o tome da se polovinom septembra očekuje da će u Tirani biti potpisan sporazum između dve federacije u prisustvu ministara.

Takođe, Fetahu je obavestio ministarku o problemima sa kojima se košarkaši i savez susreću zbog pandemije.

Rekao je da čekaju da vlasti dozvole da se održavaju treninzi i takmičenja u salama i da odmah započnu pripreme za novu sezonu.

Ministarka Dumoši je istakla da pozdravlja inicijativu za formiranje Nacionalne lige i njeno ministarstvo je spremno da podrži ovu ligu na osnovu svojih kapaciteta.

Ministarka je takođe rekla da će se u koordinaciji sa nadležnim državnim organima obavezati da što pre omogući početak takmičenja za novu košarkašku sezonu.

Dumoši je upoznala čelnike Košarkaškog saveza Kosova o podršci koju će košarkaši imati iz fonda za hitne slučajeve ministarstva i da se očekuje da će imati direktnu podršku.