Кosovo dobilo himnu, ali ne i ime 

Sevilja - utakmica Kosovo - Španija
Izvor: REUTERS / MARCELO DEL POZO

Iako je najavljeno da španska televizija neće u prenosu pustiti himnu Кosova, taj plan večeras nije ispoštovan, ali je pronađen drugi, kojim je Španija stavila do znanja šta misli o gostujućoj selekciji, piše Sputnjik.

Tokom dana tamošnji mediji su preneli da će Fudbalski savez Španije zabraniti emitovanje himne Kosova, kao i da se u prenosi neće videti grb, zastava i ime.

Televizija koja ima pravo prenosa ove utakmice je, ipak, pustila himnu Кosova u uživo prenosu.

Zastava i grb se nisu mogli uočiti, a ispoštovan je plan da komentatori ni u jednom trenutku ne spomenu reč „Кosovo“, već da protivnika Španije nazivaju „Fudbalski savez Кosova“.

Ono što je najviše privuklo pažnju gledaocima je način na koji je Кosovo predstavljeno u grafici koja prikazuje rezultat.

Dok je za Španiju napisana normalna skraćenica „ESP“ velikim slovima, Кosovo je dobilo svoje „kos“, ali – malim slovima.

Na društvenim mrežama se nedugo zatim moglo pročitati mnogo različitih komentara. Jedni su ukazivali na to da Španci nisu smeli ni na koji način da izraze nepoštovanje prema Кosovu, dok su drugi govorili da su ispali smešni zbog toga što nisu ispoštovali plan, odnosno zato što su pustili himnu gostiju.

Podsetimo, Španija iz prethodna dva kola ima četiri osvojena boda u Grupi B, dok  Кosovo ima jedan poraz iz jednog meča.

Zoran
01. April 2021.
Bravo spanci! Drzite se svojih principa.
Car
01. April 2021.
Koja crna himna,to je obicna pesma i nista vise od toga