Krasnići: Srbiji da se oduzme pravo organizacije međunarodnih sportskih događaja

Ismet Krasnići
Izvor: Kosovapress

Olimpijski komitet Kosova ocenio je da zbog sprečavanja učešća kosovskih boksera na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu Srbija treba da bude strogo kažnjena, piše Kosovo pres.

Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova Ismet Krasnići je rekao da je slučaj sa bokserima za njega „repriza filma” iz 2018. godine sa karatistima.

„Za mene lično to je bila repriza filma... Isto se dogodilo 2018. godine sa karate savezom, isti postupak srpske države, srpske politike se odigrao, kao i sa bokserima. Želim da razjasnim, jer su mnogi komentarisali, zašto kosovski tim ide bez simbola, to nije tačno, ali možda je to bio cilj srpske politike da nećemo učsetvovati bez simbola i da ćemo sami odustati od odlaska u Beograd, nismo odustali krenuli smo ponovo, ali su nas ponovo zaustavili“, rekao je Krasnići za Kosovo pres.

Krasnići je takav potez Srbije nazvao crnom mrljom za svetski sport i dodao da od Međunarodnog olimpijskog komiteta i Međunarodnog bokserskog saveza - AIBA očekuje da će strogo kazniti.

Istakao je da u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, rade na tome da Srbija izgubi sva prava na organizovanje velikih sportskih događaja.

„Bićemo ključni akter koji će pokušati i verujem da ćemo rešiti ovaj problem jednom zauvek i verujem da će u ovom slučaju Srbija biti pred svršenim činom jer će postepeno gubiti pravo na organizovanje aktivnosti kao što su evropska ili svetska prvenstva“, rekao je Krasnići.

Sprečavanje učešća kosovskim bokserima na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu izazvalo mnogo rekacija, čak je bilo i predloga da se to pitanje pokrene u okviru dijaloga u Briselu.

Evropska unija se takođe oglasila tim povodom sa porukom da se Bokserski savez Kosova tretira na isti način kao i svi drugi savezi.