Mitropolija australijsko-novozelandska pozvala sve vernike da zahtevaju puštanje Đokovića

Mitropolija
Izvor: Tanjug

Mitropolija australijsko-novozelandska Srpske pravoslavne crkve danas je pozvala sve vernike u Australiji da Novaku Đokoviću pruže podršku i da upute elektronsko pismo na adresu australijskog premijera Skota Morisona kojim će zahtevati da se Ðoković odmah pusti i da se okonča ovaj politički obračun, Tanjug.

"Mir Božji - Hristos se rodi! Pozivamo sve verne da pružimo podršku Novaku Ðokoviću time što ćemo iskoristiti obrazac koji vam u prilogu dostavljamo, a koji treba da se u vidu elektronskog pisma uputi na adresu premijera Australije. Ova borba nije samo borba protiv nepravedne hajke i stigamtizacije prvog reketa sveta, već borba za slobodu i dostojanstvo čoveka koja je, kao nikada pre, danas ugrožena, a na koju je Novak jasno ukazao zauzimanjem svoga stava", navodi se u saopštenju Mitropolije.

U nastavku objave na Fejsbuku, Mitropolija je zamolila da se iskoristi napravljeni šablon i da se pošalje premijeru Australije elektronskim putem.

"Dragi Skote Morisone, ja sam Australijanac i želim da vas obavestim načinom na koji ste vi i vaša vlada tretirali svetskog broja jedan i devetostrukog osvajača Australijan opena. Zahtevam da odmah pustite Ðokovića i okončate ovaj politički obračun. Ukoliko se ovaj debakl ne okonča vrlo brzo, možete računati da na sledećim izborima neću glasati za vas", dodaje se u saopštenju.