ŽKK "Tepča" uspešan na startu sezone

KK "Trepča"
Izvor: ŽKK "Trepča"

Posle punih 10 godina pauze i uz punu podršku potpredsednice Košarkaškog saveza Srbije Ane Joković, zadužene za žensku košarku, ŽKK "Trepča" iz Kosovske Mitrovice se, kako navode u klubu, vraća na staze uspeha i slave.

"Baš u ovo vreme kada su problemi veći nego ikada za sve klubove sa prostora AP Kosova i Metohije, uprava kluba na čelu sa novom mladom predsednicom kluba Draganom Antonijević, koja je smogla snage da pokrene žensku košarku u gradu na Ibru i posle samo godinu dana rada uspela da oformi seniorsku selekciju koja se od ove sezone takmiči u prvoj ženskoj regionalnoj ligi 'Jug 1', u trećem rangu ženskog takmičenja Košarkaškog saveza Srbije", kaže se u saopštenju ŽKK "Trepča".

Prema navodima kluba, ekipu nije poremetilo ni to što sve utakmice kao domaćin igra u sali OŠ "Milun Ivanović" u Ušću, pa se posle tri kola nalazi na prvom mestu sa tri pobede.

"U prvom kolu na teškom gostovanju savladana je ekipa 'Plej of' iz Užica u Užicu sa 44:34. U drugom kolu "Užice“ iz Užica u Ušću rezultatom 52:43, a u trećem ekipa ŽKK "Železničar" iz Lajkovca, takođe u Ušću sa 77:73", ističu iz mitrovačkog kluba.

Ekipa koju trenira iskusni trener Saša Trpković već je na okupu godinu dana, i naporan rad dao je rezultat.

"Ponovo se igra ženska košarka na Kosmetu", naglašava se u saopštenju.

Kako se dodaje, sportski direktor kluba Lucija Stanišić ima pune ruke posla, jer uspešno radi u školi košarke, koja na treninzima ima sve više devojčica.

Klub ujedno ima i kadetsku selekciju koja se takmiči u regionalnoj ligi mlađih kategorija.

"Sve u svemu klub za ponos što je prepoznala i lokalna samouprava i predsednik PO Kosovska Mitrovica Alksandar Spirić, koji daje punu podršku svim akcijama kluba, pa će tako naš grad uskoro biti organizator edukativnog treninga Košarkaškog saveza Srbije za sve devojčice sa prostora AP KiM", navode iz KK "Trepča".