Radoiçiq i dërgoi Kurtit: Koha do të tregojë se kush do të vuajë dhe do të paguajë në fund

Milan Radoičić
Burim: Srpska lista

Nënkryetari i Listës Serbe, Millan Radoiçiq, i dërgoi sot kryeministrit të Kosovës Albin Kurti se koha do të tregojë se kush do të vuajë dhe do të paguajë në fund.

Radoiçiq tha në deklaratë se kërcënimi që Kurti i ka dërguar sot Listës Serbe nga Brukseli dhe në radhë të parë popullit serb tregon qartë se ai, Albin Kurti, është ai që nuk dëshiron dialog, nuk dëshiron paqe, por dëshiron konflikte dhe të marrë hakmarrje ndaj atyre që nuk mund t'i blejë dhe as t'i thyejë.

“Dhe prandaj sot ti e tregon nervozizmin dhe fytyrën tënd të vërtetë para syve të gjithë bashkësisë ndërkombëtare - 99.9 për qind e popullit serb vendosi të mos shkojë në zgjedhje nën presionin e çizmeve të forcave e tua speciale, mbi të cilat është gjaku i serbëve që u pushkatuan dhe u rrahën dhe Lista Serbe e ndoqi atë vendim sepse ishte dhe do të jetë gjithmonë me popullin e saj”, vuri në dukje nënkryetari i Listës Serbe.

Radoiçiq thekson se është i vetëdijshëm se kërcënimi i Kurtit nuk është naiv sepse në periudhën paraprake ka treguar se mund të shkaktojë kaos, të nxisë konflikte dhe urrejtje, të keqpërdor institucionet dhe t'i përdorë ato për të persekutuar serbët pa asnjë provë.

"Dua të të them se nuk na trembët pak, as ne në listën serbe, as popullin serb. Se ti je një pushtues tjetër që mendon se mund ta nënshtrojë popullin serb me dhunë, por mos harro se ne kemi më shumë se sa mund të arrestosh. Albin Kurti, si të gjithë pushtuesit, mund të bësh si të duash, por jo sa të duash. Rroftë Serbia! Rroftë populli serb”, ka bërë të ditur Radoiçiq.