U fokusu

Šapić: Grad Beograd neće dati saglasnost za festival "Mirdita, dobar dan"
Aleksandar Šapić

Šapić: Grad Beograd neće dati saglasnost za festival "Mirdita, dobar dan"

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da, dokle god je on na čelu srpske prestonice, Grad Beograd neće davati niti jednu vrstu saglasnosti za održavanje festivala "Mirdita, dobar dan" i da svi prostori koje eventualno budu koristili, biće isključivo privatni, saopštio je Beoinfo.
15. Qershor 2024.
Lune Milenković godinu dana u zatvoru čeka suđenje, advokat: Spremni smo da dokažemo da je nedužan
Milun Milenković Lune

Lune Milenković godinu dana u zatvoru čeka suđenje, advokat: Spremni smo da dokažemo da je nedužan

Već go­di­nu da­na Mi­lun Mi­len­ko­vić Lu­ne (36), is­tak­nu­ti sport­ski rad­nik iz Ko­sov­ske Mi­tro­vi­ce, na­la­zi se u najrigoroznijem ko­sov­skom za­tvo­ru, u se­lu Gr­dov­cu, kod Po­du­je­va, a ovih da­na oče­ku­je se od­lu­ka ko­sov­skog Ape­la­ci­o­nog su­da o to­me da li će op­tu­žni­ca pro­tiv nje­ga bi­ti po­ni­šte­na ili će stu­pi­ti na prav­nu sna­gu, prenosi Politika.
15. Qershor 2024.

Video

Lajm

Ahmeti: Inicijativa za izlazak na izbore Kurtijeva igra da zamaskira neuspehe
imri ahmeti

Ahmeti: Inicijativa za izlazak na izbore Kurtijeva igra da zamaskira neuspehe

Generalni sekretar Demokratskog saveza Kosova Imri Ahmeti rekao je za Ekonomiju onlajn da je najnovija inicijativa za izlazak na izbore bila politička igra sa kojom je aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti hteo da skrene pažnju građana sa neuspeha u politici kako na unutrašnjem planu, tako i na spoljašnjem, od kojih kao najveći izdvaja to što Kosovo nije postalo član Saveta Evrope.
15. Qershor 2024.
Više od 100 učesnika na MBT biciklističkom maratonu u Leposaviću
Maraton u biciklizmu

Više od 100 učesnika na MBT biciklističkom maratonu u Leposaviću

Treći po redu biciklistički maraton u organizaciji članova MTB Leposavić koji i ove godine nosi naziv "Koznica 2024." održan je u Leposaviću. Brdski biciklizam okupio je više od sto učesnika, a maratonu su se pridružili i ljubitelji pešačenja u prirodi.
15. Qershor 2024.
Foto Video

Intervjui

Grajf: Rezoluta për Srebrenicën është një precedent i rrezikshëm, tendenca e politizimit të tragjedive historike janë shqetësuese
Gideon Grajf

Grajf: Rezoluta për Srebrenicën është një precedent i rrezikshëm, tendenca e politizimit të tragjedive historike janë shqetësuese

Historiani dhe njohësi izraelit i Holokaustit dhe krimeve të luftës, Gideon Grajf, në një intervistë për Kosovo online në prag të seancës së Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për rezolutën për Srebrenicën, vlerëson se trendi i politizimit të tragjedive historike është thellësisht shqetësues dhe se miratimi i këtij dokumenti do të ishte një precedent i rrezikshëm që nuk do të nxiste pajtimin dhe paqen, tashmë ka sjellë pasoja dhe jo vetëm për sigurinë rajonale të Ballkanit Perëndimor.
20. Mund 2024.
Cvetković u Gračanici: Ovde postoji neka lepota različitosti koju još uvek nalazim
Svetozar Cvetković

Cvetković u Gračanici: Ovde postoji neka lepota različitosti koju još uvek nalazim

Svaki trenutak koji se živi ovde je ključan, smatra glumac i filmski producent Svetozar Cvetković objašnjavajući da za njega nikada nije dovoljno često dolaziti na Kosovo uz obećanje da će se uvek vraćati sa nečim što može da bude zanimljivo za narod koji živi tu i što može da bude inspirativno za to da ima smisla živeti ovde.
18. Mund 2024.
Video

Ballkani i Hapur

Zaev: Rezultati Otvorenog Balkana neosporivi
Zoran Zaev

Zaev: Rezultati Otvorenog Balkana neosporivi

Rezultate inicijative „Otvoreni Balkan“ niko ne može osporiti. Zalaganje za politiku napuštanja regionalne saradnje može podstaći nacionalizam, pa čak i nove sukobe na Balkanu, kaže za „Politiku” bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.
23. Prill 2024.

Specijalni sud

Analize

Ndalimi i mallrave serbe në Kosovë mbetet në fuqi për një vit të plotë, ndërsa BE rri duarkryq
Rafovi u prodavnicama

Ndalimi i mallrave serbe në Kosovë mbetet në fuqi për një vit të plotë, ndërsa BE rri duarkryq

Qëllimi i krijimit të një tregu të përbashkët rajonal në Ballkanin Perëndimor u vendos në vitin 2020 si pjesë e procesit të Berlinit, krijimi i një tregu të tillë nënkupton Planin Evropian të Rritjes të zyrtarizuar së fundmi për vendet e rajonit, e megjithatë, promotorët evropianë të kësaj ideje nuk janë shumë të shqetësuar se vendimi i qeverisë së Kosovës për ndalimin e importit të mallrave serbe në Kosovë ka qenë në fuqi për një vit të tërë.
14. Qershor 2024.
Video
Da li će izbori u EU promeniti sliku Evrope i kako se tu uklapa kosovsko pitanje?
Evropski parlament

Da li će izbori u EU promeniti sliku Evrope i kako se tu uklapa kosovsko pitanje?

Politički potresi odzvanjaju Evropom, nakon što je glasanje za Evropski parlament donelo jasan zaokret udesno uzdrmavši mnoge vlade, a Zapadni Balkan, po svemu sudeći, ostavivši na raskrsnici. Ključna pitanja koja se tiču regiona mogla bi da padnu u drugi plan zbog unutrašnjih problema, pre svega kada se govori o proširenju EU, dok sagovornici Kosovo onlajna ne isključuju mogućnost da bi u dijalogu Beograda i Prištine vodeću ulogu mogle ponovo da preuzmu SAD.
13. Qershor 2024.
Video

KOnktest

Staroviq: Serbia ka një përgjigje adekuate ndaj militarizimit të Kosovës, por na duhet një zgjidhje kompromisi
Beograd_240612_Podkast_Nemanja Starović

Staroviq: Serbia ka një përgjigje adekuate ndaj militarizimit të Kosovës, por na duhet një zgjidhje kompromisi

Militarizimi i problemi politik nuk është kurrë i mirë, dhe një zgjidhje kompromisi është e nevojshme për Kosovën dhe Metohinë, sepse çdo zgjidhje ushtarake, e armatosur apo e dhunshme mund të jetë vetëm jetëshkurtër, theksoi në podkastin Kontekst ministri i punës, veteranëve dhe çështjeve sociale Nemanja Staroviq.
13. Qershor 2024.
Video
Stërvitja ushtarake në shkolla si pjesë e militarizimit të përgjithshëm të Kosovës: Çfarë mësojnë fëmijët shqiptarë për serbët?
Kosovska predsednica Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti sa pripadnicia KBS, 28. maja 2021.

Stërvitja ushtarake në shkolla si pjesë e militarizimit të përgjithshëm të Kosovës: Çfarë mësojnë fëmijët shqiptarë për serbët?

“Ekstremizmi i dhunshëm sipas përkufizimit përfaqëson përdorimin e drejtpërdrejtë, si dhe inkurajimin, miratimin, justifikimin ose mbështetjen e aktiviteteve të dhunshme, me synimin e arritjes së një qëllimi politik, ideologjik, fetar ose shoqëror”.
12. Qershor 2024.