Advokat Miljković: Ne postoji čak ni osnovana sumnja da je Kostić počinio delo za koje se tereti

advokat Predrag Miljković
Izvor: Kosovo Online

Advokat Zorana Kostića, jednog od trojice danas uhapšenih Srba na Kosovu, Predrag Miljković izjavio je za Kosovo onlajn da ne postoji čak ni osnovana sumnja da je Kostić izvršio bilo koje delo, budući da nikada nije bio pripadnik niti vojnih, niti policijskih snaga, niti bilo kakvih snaga tokom rata.

Miljković je naveo da je Kostić, inače poljoprivrednik, uhapšen danas u Prilužju, ispred svoje porodične kuće u kojoj živi sa suprugom, a da su hapšenje izvršili policija iz Prištine i Direkcija za ratne zločine.

Kako je naveo, Kostić je danas saslušan u policijskoj stanici u Prištini, a na teret mu se stavljaju krivična dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva navodno izvršenih u okolini u Vučitrna tokom 1999. godine.

"On je danas dao izjavu, u mom prisustvu, i negirao izvršenje bilo kakvih krivičnih dela. Zoran Kostić nikada nije menjao svoje prebivalište, ceo svoj život živi u Prilužju i da ga je policija pozvala, on bi se sasvim sigurno odazvao tom pozivu", kazao je Miljković.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo ima na raspolaganju 48 sati, počev od danas, od 13.20, kada je zadržan, da od suda zatraži sednicu za određivanje eventualnog pritvora.

"Po nekim informacijama koje imam, a koje još nisu zvanične, sednica za pritvor eventualno će se održati sutra u poslepodevnim časovima. Mi ćemo sudu ukazati na to da Zoran Kostić nema nikakve veze sa ovim optužbama i da nikada nije bio pripadnik policijskih, vojnih ili bilo kakvih snaga", kazao je Miljković.