Arlov: Uprkos zabranama Kosovske policije, humanost nije zaustavljena

Deca dobila novogodišnje paketiće
Izvor: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Bez obzira što je Kosovska policija zabranila po drugi put ulazak na Kosovo predsedniku Odbora za pomoć KiM Miloradu Arlovu, on je poručio da humanost i pomoć deci nije zaustavljena.

Arlov je naveo da je pet stipendija podeljeno onima kojima su namenjena na administrativnom prelazu Jarinje, a paketići iz Republike Srpske stigli su do mališana u Severnoj Mitrovici, Bnjama, Suvom  Grlu, Crkoležu, Osojanima, Istoku.

"Posebno mi je drago što su našu pažnju osjetila deca i mladi  iz Udruženja roditelja’Podrži me’ u Kosovskoj Mitrovici. Oni znaju da uvek mogu da računaju na podršku. Za njih gradimo i do proleća završićemo Dnevni centar ’Podrži me-9.januar’ u Kosovskoj Mitrovici. Biće to najveći poklon", naveo je Arlov u saopštenju za medije.

Arlov je dodao da veruje da će agonija oko njegovog ulaska na Kosovo biti okončana,

"U moje ime advokat Dejan Vasić iz Kosovske Mitrovice danas će uputiti teći zahtev i molbu policiji Kosova za obrazloženje razloga zabrane, i zahtev mi se ukine zabrana, kojom  su narušena moja demokratska prava i slobode. Od prve žalebe 26. juna ove godine nije stigao nijedan odgovor", rekao je Arlov.

Arlov je naveo da će pisati ambasadama, međunarodnim udruženjima i organizacijama koje deluju na Kosovu i upoznati ih sa ovim slučajem.