Doktor Elek: Preti nam humanitarna katastrofa zbog Kurtija

Zlatan Elek
Izvor: Kosovo Online

Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa, poručio je dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Doktor Elek se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

"To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa", dodaje direktor kliničko-bolničkog centra.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.