Kozarev obišao opštinu Štrpce

Dušan Kozarev
Izvor: Twitter

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev danas je posetio Sirinićku župu, gde je u Štrpcu sa predstavnicima lokalne vlasti i institucija koje finansira država Srbija razgovarao o realizaciji razvojnih projekata u tom kraju i socijalnoj situaciji, prenosi Tanjug.

Kozarev je poručio da je veoma važno pripremiti kapacitete za realizaciju razvojnih podsticaja koje finansira Vlada Srbije, jer, kako je ocenio, evidentne su određene manjkavosti u funkcionisanju sistema na ovom prostoru.

"Moramo pre svega da budemo bolji u odnosu prema običnom čoveku. Ti ljudi će biti zbrinuti, a crvena linija standarda života našeg čoveka na KiM je krov nad glavom i izostanak problema po pitanju elementarnog životnog standarda", istakao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je napomenuo da će posebna pažnja u predstojećem periodu biće posvećena deci i omladini i njihovom standardu.

Kozarev je danas posetio nekoliko socijalno ugroženih domaćinstava u Štrpcu i obližnjem selu Vrbeštica.

Posetio je, takođe, i domaćinstvo Aleksandra Milenkovića u selu Sušiće, koji je u nekoliko navrata dobio pomoć Vlade Srbije za razvoj poljoprivrede, kao i objekat predškolske ustanove "Šarkso lane" u Jažincu, izgrađen sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM.

Posetu opštini Štrpce Kozarev je završio obilaskom Ski-centra Brezovica.