Kozarev uručio šest motokultivatora u Goraždevcu

Kozarev uručio poljoprivrednu mehanizaciju u Goraždevcu
Izvor: Radio Goraždevac

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev posetio je danas Goraždevac i uručio poljoprivrednicima u ovom selu šest motokultivatora koji su donacija Vlade Republike Srbije.

Kozarev je uručio poljoprivrednu mehanizaciju koja je obezbeđena za porodice koje su deo Programa za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije odnosno Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Čestitamo ljudima koji su praktično počeli od nule da se bave poljoprivredom u prethodnim godinama i da nas sada obaveštavaju i ponosno nam prenose svoja iskustva. Puno nam je srce zbog onoga što smo zajedno sa njima uradili počev od dodele semenskog materijala, pčelinjih društava, sadnica voća, mehanizacije, sistema za navodnjavanje”, rekao je Kozarev, javlja Radio Goraždevac.

On je ocenio da je o poljorivredi danas razgovarao i sa meštanima i sa predstavnicima privremenog opštinskog organa, naglasivši da se trude da budu servis meštanima Goraždevca.

Kozarev se u Domu kulture u Goraždevcu sastao sa predsednikom i članovima Privremenog organa opštine Peć, direktorima škola i zdravstvenih ustanova sa teritorije ove opštine.

“Kosovo i Metohija se uglavnom vezuje za socijalnu problematiku, na ugroženost na egzistencijalnom planu, na elementarna bezbednosna pitanja. Kada smo u prilici da evo već godinama unazad čak i u ovoj sredini koja je mnogo propatila od masakra dece, tragičnih dešavanja, rata 1999. godine, progona i pogroma od kojih nosi bolne rane ali uprkos tome uspeva da živi i opstaje”, rekao je Kozarev.

Kozarev je naveo da su elementarno zacelili stanje na Kosovu i da preživljavanje samo po sebi nije tema i da se sada podiže lestvica na viši nivo, da se podiže crvena linija onoga što je prihvatljivo za Srbiju i srpski narod na ovom prostoru a to je, kako je ocenio, da ljudi počnu da žive normalno i lepo od svog rada i angažmana, da deca imaju perspektivu, da škole, vrtići i domovi zdravlja funkcionišu.

“Ono što je zadatak svih nas, to je da se uđe u svaku kuću, svaki zaseok, da se obiđe svako domaćinstvo, posebno porodice sa većim brojem dece i da se traže načini za stvaranje uslova za održivi život”, izjavio je Kozarev.

Na kraju posete Kozarev je posetio socijalno ugrožene porodice Veljka Zdravkovića, Srboljuba i Nenada Dakića i Jugoslava Stevanovića.