Leposavić okićen trobojkama, obeležava se Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 

Leposavić: Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 
Izvor: Kosovo Online

Republika Srbija i Republika Srpska danas, četvrtu godinu, obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Zastave se vijore i u svim srpskim sredinama na Kosovu uprkos tome što je život Srba na ovim prostorima pod stalnim rizikom koji sve više ulazi i u egzistenicjalni. 

Leposavić je danas okićen Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije. Gotovo na svim trgovinskim objektima, najznačajnijim institucijama vijori se trobojka. Srpske zastave se mogu videti i na pojedinim stambenim objektima i prozorima, što su učinili sami građani. 

Uz dozvolu vojnika Kfora sinoć u večernjim satima zamenjena je i postavljena nova zastava Srbije na jarbolu ispred opštine i zastave koje se prostiru iznad ulice i vezuju za banderu nedaleko od jarbola. 

Proteklih godina najveća zastava bila je razvijena na opštinskoj zgradi. Ove godine nije zbog nasilno uzurpiranih prostorija od strane specijalnih jedinica kosovske policije i nelegalno postavljenog gradonačelnika koji više od 100 dana nije izašao iz iste. 

Prethodnog dana na svim mestima u Leposaviću uklonjene su sve izbledele, a postavljene nove zastave koje dodatno ukrašavaju pojedine lokacije i ulice.