Morača: Grafit "UČK" ispisali na metar od prozora sobe gde su mi deca spavala

Nebojša Morača
Izvor: Kosovo Online

Nepoznati počinioci ispisali su grafite "UČK" na četiri srpske kuće u Suvom Dolu u blizini Lipljana. Vlasnik jedne od tih kuća Nebojša Morača kaže da strahuje za svoju bezbednost, ali i bezbednost svoje dece, jer kako je rekao za Kosovo onlajn grafit je ispisan u blizini prozora gde su mu deca spavala.

Morača ističe da je naptis UČK primetio komšija koji mu je odmah javio, i dodaje da je i supruga čula lavež pasa, ali kada je izašla ispred kuće nikoga nije bilo.

"Da li sam se uplasio? Ne znam šta da kažem, ne da sam se uplašio već sam se naježio. Vidite ovaj prozor pored natpisa tu mi spavaju deca, sve vam je jasno", kaže vidno uznemiren Morača.

Dodaje da je slučaj je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj.

"Kako da nema bojaznosti, sama činjenica da je to metar i po od dečijeg prozora, sve vam je jasno. Noćas su bili grafiti, šta sutra? Dovoljno je da neko baci šibicu kroz prozor. Ta trauma ne može da nestane", rekao je Morača.

I drugi meštani Suvog Dola su uznemireni i zabirnuti za svoju bezbednost.

"Naravno da smo zabrinuti. Uvek se nešto dešava a sada i ovi grafiti po kućama. Ovakvi događaji utiču da u selu ima sve manje Srba, svake godine nas je sve manje. Ljudi odlaze iz straha", smatra meštanin Nikola Radaković.

Po rečima žitelja, nekada je u Suvom Dolu bilo oko 140 srpskih kuća, danas ih nema ni 80.