Opština obećala: Građani Zvečana danas dobijaju struju

Dragiša Milović sa nezadovoljnim građanima Zvečana
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica 

Gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović obećao je građanima da će problem kvara na električnoj mreži danas biti privremeno rešen, a da lokalna vlast pokušava da pronađe trajno rešenje, prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Nakon sastanka sa građanima Zvečana, koji su nezadovoljni zbog dvodnevnog prekida u napajanju strujom, Milović je rekao da će dugoročno rešenje ovog problema biti prioritet lokalne vlasti.

“Upravo smo na sastanku sa građanima iz jednog dela Zvečana koji su već dva dana bez električne enregije i sa pravom su nezadovoljni. Jedan od tih građana sam i ja. Trudimo se da dođemo do najboljeg rešenja jer imamo gorući problem", izjavio je Milović. 
On je rekao da je ohrabrujuća vest da će neophodna merna kola stići za par sati, a upravo je njihovo dopremanje predstavljalo najveći problem. 
"Iskreno se nadamo da će nakon toga ekipa iz “Energetike” uspeti da reši taj problem, danas ili najkasnije večeras", dodao je Milović.

Ipak, kako je objasnio, reč je o privremenom rešenju ovog problema koji mora biti trajno rešen.  

"Samo predračun za kupovinu visokonaponskog kabla koji je nam je neophodan iznosi oko 50.000 evra. Opština bi trebalo da se pobrine za ta sredstva i to nije nemoguće. Pre toga, moramo danas da se pobrinemo da ljudi dobiju struju, jer razumem njihovo nezadovoljstvo, bolesnu decu i stare”, dodao je Milović.

Nakon toga će, kako je naveo, u trajno rešenje problema uključiti sve strukture na lokalnom i regionalnom nivou, kao i Кancelariju za Кosovo i Metohiju.

Direktor “Energetike Trepča" Dragoslav Milošević podsetio je da ovaj problem postoji tri godine, a da je prošle godine rešavan tako što su sprovodili prespajanja i uvodili restrikcije.

"Sada je nastao očekivan problem, jer imamo dodatna "grejna tela" zvana bitkoini. Tim povodom smo imali sastanak u Elektrodistribuciji, ali problem nije rešen. I bez toga mi imamo problem. Mislim da je trebalo mnogo ranije da obavestimo sve nadležne službe, Trepču, opštinu i Kancelariju za KiM", kazao je Milošević i dodao da je dopremanje mernih kola bilo mnogo lakše prošle godine nego sada, zbog aktuelne političko – bezbednosne situacije. 
"Problem srpskih sredina na Кosovu predstavlja papirologija i prelazak preko administrativnih prelaza, a sa druge strane u redovnom smo kontaktu sa rukovodstvom Elektrodistribucije sever i sa Prištinom”, rekao je Milošević.