Predstavnici Velike i Male Kruše traže ponovno suđenje Darku Tasiću

Darko Tasić
Izvor: Kosovo Online

Predstavnici sela Velika i Mala Kruša održali su danas sastanak sa zamenicima parlamentarnog Odbora za ljudska prava, ravnopravnost polova i nestala lica, na kome su zatražili od poslanika da se obavežu da će predmet Darka Tasića vratiti na ponovno suđenje, piše Koha.

"Samo u Velikoj Kruši masakriran je 241 građanin. Mnogo je siročadi ostalo. Kriminalcima nikada nisu stavljene lisice. Samo želimo pravdu, molim vas da nam obezbedite advokata. Molim vas, nemojte politički da razgovarate o nestalima", rekao je predstavnik sela Velika Kruša Seljami Hoti tokom sastanka.

Predstavnik sela Mala Kruša Gani Ziljfiu, rekao je da su meštani razočarani odlukom Apelacionog suda da smanji kaznu Darku Tasiću.

"Razočarani smo što je zločinac Darko Tasić osuđen na 22 godine zatvora, drugo razočaranje je smanjenje kazne. Došli smo da vas zamolimo za pomoć. Ja sam jedan od svedoka onoga što je napravio Darko Tasić. Smanjenje kazne je veliko”, rekao je Ziljfiu.

Fahrije Hoti, iz Velike Kruše, zatražio je da se poslanici i ombudsman obavežu da će tražiti ponovno suđenje Darku Tasiću, navodeći da bi trebalo da dobije zasluženu kaznu.

"Nažalost ovo je Kosovo i ovo je pravda. Tražio sam da se još jednom ponovi taj slučaj, da on dobije zasluženu kaznu" rekao je. Hoti nakon sastanka.

Sastanku je prisustvovao i ombudsman Naim Ćeljaj, koji rekao je da su država i društvo u tom pogledu malo uradili.

"Ne možemo biti zadovoljni. Nedostaje sveobuhvatna politika za istragu ovih slučajeva", rekao je Ćeljaj.

Zamenik predsedavajućeg Odbora Besa Ismailji rekla je da ta institucija ne vodi politiku po pitanju nestalih.

"Ne bavimo se politikom po ovom pitanju, ali vršimo veliki pritisak na političare da se pozabave tim pitanjem", rekla je Ismailji.

Dodala je da će u vezi sa zahtevom da se slučaj vrati na ponovno suđenje pozvati predsedavajućeg Sudskog saveta Kosova.