Radomirović: Kosovo onlajn zbog iznošenja istine o Račku proglašen za "Trola meseca"

Predsednik UNS Vladimir Radomirović
Izvor: Kosovo Online

Glavni i odgovorni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović izjavio je da je portal "Kosovo onlajn" zapravo zbog iznošenja istine o Račku proglašen za "Trola meseca".

Mreža za izveštavanje o različitosti (RDN) proglasila je "Kosovo onlajn" za "Trola meseca" zbog stavova iznetih o događajima u Račku, što su preneli i pojedini albanski mediji, a Radomirović kaže da je takva reakcija na iznošenje istine samo posledica višedecenijskih laži.

"Većinsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji poverovalo je u sopstvene laži o sebi i nastanku svoje 'države' pa je ovakva reakcija na iznošenje istine samo posledica višedecenijskih laži. Niti se u Račku dogodio masakr nedužnih civila, niti je ikada postojala nekakva oslobodilačka vojska. To je bila teroristička organizacija koja se nije borila za slobodu nego za potčinjavanje i proterivanje jedne etničke grupe i za to imala podršku Zapada i velikih zapadnih medija koji su nekritički ponavljali stavove svojih vlada. Tako je multinacionalna  Vojska Jugoslavije proglašena naslednikom Vermahta a teroristi i ubice slavljeni kao junaci demokratije i očevi nove nacije", rekao je Radomirović.

Prema Radomirovićevim rečima, u taj u mit ugrađena je i laž o događajima u Račku.

"Ko ne veruje u mit i umesto njega nudi činjenice, kao vaš portal, proglašava se "trolom" koji širi mržnju i obmanjuje građane. Ne bi me čudilo da sledeći korak bude zahtev da vam se zabrani rad ili blokira pristup sajtu sa teritorije Kosova. Baš me zanima kako svoju ulogu u ovoj hajci i izvrtanju istine objašnjava Institut za medijsku raznovrsnost (jedan od osnivača RDN) i njegova direktorka, nekadašnja novinarka TV Beograd, Milica Pešić", kaže Radomirović.