Šeholi: KO jedini srpski portal koji u velikoj meri daje Albancima mogućnost da budu zastupljeni u javnosti

Fatmir Šeholi - povodom 1. rođendana KO
Izvor: Kosovo Online

Direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi ocenio je da je portal Kosovo Onlajn za prvih godinu dana rada postigao veliki uspeh i podvukao da je to jedini srpski portal koji u velikoj meri daje Albancima mogućnost da budu zastupljeni u javnosti.

"Portal Kosovo Onlajn je za godinu dana postigao izuzetan rezultat u smislu realizacije onoga što su najavili u startu. Nedavno sam na primer video kako video linkom prenose sastanake čelnika Kosova, BiH, Srbije, Crne Gore i Albanije i to jedan veliki rezultat jednog takvog portala koji direktno iz Brisela ili bilo kog drugog mesta ima mogućnost da to prenosi.
 
U moje lične ime, kao novinara koji se ovim poslom bavi 30 godina, ali i u ime Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa, mogu reći da imam izuzetnu saradnju sa vašim portalom i nadam se da ćemo nastaviti tako.

Želim da Kosovo Onlajn bude realizacija onoga šta su oni sebi namenili i da još više i još bolje budu objektivniji za informisanje javnosti, u smislu da srpski narod na Kosovu, a i albanski, jer Kosovo Onlajan daje i albanske vesti, budu informisani objektivno i u onom smislu u kojem narod želi da zna, informasanje koje je najeralnije i ono što zavisi od informacija prema građanima.
 
Mi moramo biti realni i reći da je u startu uređivačka politika Kosovo Onlajna, govorim sa mog aspekta, bila meni se čini objektivnija i realnija. U poslednje vreme primećujem da na nekakav način ima informacija koje teže da daju snagu nekim drugim relacijama, ali ipak koliko sam video sačuvaju onu objektivnost u sebi.

Posebno apostrofiram i podvlačim da je Kosovo Onlajn jedini srpski portal koji u velikoj meri daje Albancima mogućnost da u javnosti budu zastupljeni. Video sam elitne analitičare, političare, profesore, doktore i druge ljude koji daju izjave. To znači da su ljudi prihvatili realnost tog portala, jer u suprotnom ne bi bili deo toga. Da mi neko ne zameri, ovo ću iz mog iskutva reći, uvek ima mesta za bolju realizaciju vesti i bolji pristup u davanju objektivnih informacija u javnosti."

Fatmir Šeholi, direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa