Smajlović: To što pokušavaju da ućutkaju Kosovo onlajn najveći je profesionalni kompliment

Ljiljana Smajlović
Izvor: Danas

To što pokušavaju da vas ućutkaju najveći je profesionalni kompliment koji je u ovoj novinarskoj mikro-klimi danas uopšte moguće dobiti, izjavila je za Kosovo onlajn kolumnistkinja Nedeljnika Ljiljana Smajlović.

Dugogodišnja predsednica Udruženja novinara Srbije osvrnula se na jučerašnje hakerske napade na naš portal i kampanju javnog kosovskog servisa RTK, koji je juče objavio lažnu vest pod naslovom "Blokiran portal Kosovo onlajn kao protest prema Vučiću". 

"Da nešto ne radite kako valja, ne bi vas klevetničkom mržnjom proganjali opskurni kosovski portali, a kamoli kosovski javni servis (RTK), koji je iskoristio nižerazredni Balkani kako bi protiv vas lansirao zavere i intrige za koje nema ni "d“ od dokaza, ni "č“ od činjenica. Da nešto bitno radite kako valja, vidi se i po tome što niko iz Prištine ne dira druge medije koji objavljuju na srpskom, ali oni to rade tako da ne smeta njihovim zapadnim donatorima. Da nešto radite kako valja, vidi se i po tome što vas ne brani niko ko danas ima razloga da zazire od Prištine ili stranih finansijera", navodi Smajlović i dodaje da ni njima ne bi bilo mrsko da Kosovo onlajn zaćuti.

Ona naglašava da ne bi trebalo da se nadamo priznanjima profesionalnih novinarskih udruženja u Srbiji.

"Serija hakerskih napada je, po svoj prilici, najveće priznanje koje ćete za svoj rad dobiti. To je dobar razlog da se mi ostali žalostimo, ali i odličan razlog da vi nastavite da radite kako ste započeli", poručuje Smajlović.