Student generacije Erdin Mehmedi: Mladi treba da ostanu i pomognu svom narodu

Erdin Mehmedi
Izvor: Privatna arhiva

Biti lekar u doba korone je izazov, a mladi studenti, naročito oni najbolji, treba da ostanu u zemlji i pomognu svom narodu, kaže za Kosovo Onlajn najbolji student Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici Erdin Mehmedi (24).

Mehmedi je Medicinski fakultet završio pre roka, bio je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije i nada se da će posao dobiti uskoro u okviru programa zaposlenja 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

„Posle studija potrebno je odraditi šestomesečni staž i položiti državni ispit. Nakon toga nadam se Programu zapošljavanja sto najboljih studenata, to je program Vlade Republike Srbije. Sviđa mi se interna grana medicine, ali i hirurgija, i u narednom periodu ću se odlučiti. Nadam se da ću biti i saradnik na fakultetu, upisaću postdiplomske studije na našem fakultetu i to su neki planovi za budućnost“, kaže Mehmedi.

Ističe da shvata šta znači biti lekar u doba korone i da je spreman da teoriju na najbolji način primeni u praksi.

„Biti lekar u doba korone je poseban izazov zato što je ovo nešto novo, nama nepoznato makar na ovaj način, karantin, izolacija. Poseban je izazov biti lekar, zahteva i odricanje i posvećenost poslu i nadam se da ću sada kada krene staž i prođe sve ovo biti u stanju da pomognem pacijentima“, navodi on.

Svestan je odliva kvalifikovane mlade radne snage iz oblasti medicine, ali naglašava da najbolji treba da ostanu u zemlji i pomognu svom narodu.

„Dosta studenata nakon studija ima planove o inostranstvu, to je takođe jedna od opcija, ali smatram da studenti, pogotovu najbolji studenti, treba da ostanu u svojoj zemlji i da pomognu svom narodu i svojim ljudima. Zato smatram da je program o zapošljavanju najboljih studenata jedna jako dobra stvar, i mislim da bi trebalo da ostanu ovde u svojoj zemlji“, naglašava Mehmedi.

Ovaj mladi Goranac kaže da je tokom studija medicine bilo dosta izazova, da je najveći bio obimno gradovo, ali da nekom ko voli medicinu ništa nije teško.

„Ja sam upisao Srednju medicinsku školu, tu se javila početna ljubav prema medicini, nakon toga sam upisao Medicinski fakultet 2014. godine i završio jula 2020. godine. Mislim da je ljubav prema medicini ljubav prema pomoći pacijentima bila ključna za moju odluku da studiram medicinu“, navodi Mehmedi.

Mehmedi je studije Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici završio kao student generacije sa prosečnom ocenom 9,73.

Nena
17. Avgust 2020.
Ponos Kosovske Mitrovice! 😊😊
Vera
23. Avgust 2020.
NASA deca NASA radost ,ponos nada,,za Sve ljude ove Srbije.
deni
26. Februar 2021.
goranac, nije srbin ......