Svadbena povorka Srba prekinula tišinu kod kontejnera za glasanje u Leposaviću, izbori nisu tema

Svadba u Leposaviću na dan izbora
Izvor: Kosovo Online

Sirene svadbene povorke Srba prekinule su danas posle podneva na kratko potpunu tišinu pored metalnog kontejnera uz magistralni put u blizini Leposavića, u kome je predviđeno glasanje na današnjim vanrednim lokalnim izborima. Srbi u ovom delu Kosova i ne razmišljaju o glasanju koje je organizovala Priština uprkos jasnom stavu Srba da neće učestvovavti iz dobro poznatih razloga.

Na alternativnom mestu gde je postavljen kontejner na Jarinju ceo dan nema nikoga, samo veliki broj policajaca u pancirima sa obe strane magistralnog puta Jarinje - Leposavić.

Tu gde su svoj glas mogli da daju meštani okolnih sela i mesne zajednice Lešak čitavog dana nismo mogli videti ni jednog glasača. Ulice Leška vidno su prazne, a poljoprivrednici užurbano rade, ne mareći šta se dešava oko njih, kako bi pozavršavali poslove dok traje lepo vreme. 

Osim velikog broja policije, po nekog vozila Euleksa i Kfora, pored biračkog mesta u Leposaviću koje je postavljeno tik uz magistralni put svadbarska kolona vozila. Nakon završetka vaskršnjeg posta gotovo da nema nedelje a da se ne čuju kroz ovaj gradić svadbene sirene.

Treće biračko mesto koje je postavljeno u blizini sela Jošanica, takođe je tik uz magistralni put. Gotovo i da ga ne bi niko primetio jer nema mnogo policije samo dve patrole, ali najviše pažnje privlače balvanima koji su tu spremni za ogrev i narednu zimu, ali se može reći možda je i u pitanju građa.