Vitošević: Naši studenti će uz televiziju imati i studentski radio

Rektor PU prof. dr Zdravko Vitošević
Izvor: Kosovo Online

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Zdravko Vitošević rekao je za Kosovo Onlajn da će studenti koji nova znanja stiču na fakultetima ovog univerziteta, osim studentske televizije koja radi u okviru Fakulteta tehničkih nauka, dobiti i studentski radio.

Vitošević je rekao da je želja zaposlenih na Prištinskom univerziteta da se informativni prostor studenata obogati i studentskim radijom.

“U okviru kapaciteta jednog našeg segmenta koji se bavi praćenjem i razvojem studentske karijere, nazvanog ,Karijer centar‘, će se biti sprovedeno praćenje i nastojaće da najsavremeniju opremu upute prema informatičkim tehnologijama kako bi smo uspeli da sve naše studente u svakom trenutku obavestimo i držimo prema našem fakultetu u odnosu prema zaposlenjima koja ćemo im nalaziti bilo gde na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Vitošević.


On je dodao da je u tom cilju, prošle godine, osnovan i Alumni klub Prištinskog univerziteta koji je već ove godine dao prve rezultate.

„Mnogi naši svršeni studenti se javljaju i nude svoje usluge, ne samo u smislu zapošljavanja naših sadašnjih studenata, nego i saradnju u mnogim oblastima. Mnogi naši studenti koji su ovde studirali su sada uspešni privrednici, umetnici, sportski i naučni radnici i na taj način naš univerzitet dobija novi vetar koji gura ove mlade ljude prema onome što i jeste svrha nas, a to je njihovo obrazovanje i osposobljavanje da samostalno nastave da žive i rade na prostoru Kosova i Metohije“, zaključio je Vitošević.