Kosovska policija o incidentu u Ugljaru: Nepoznate osobe vikale na albanskom, pucale u pravcu dece

Kosovska Policija
Izvor: Kosovo Online

Nepoznate osobe sinoć su iz vatrenog oružja pucale u blizini školskog dvorišta Osnovne škole u Ugljaru u pravcu troje dece, koja su u tom momentu hodala trotoarom pored puta, što je okarakterisano kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštila je Kosovska policija.

Iz policije je navedeno da su maloletne osobe M.K. (2008), D.K. (2009.) i V.K. (2006.) navele da je na njih pucano oko 22 časa dok su šetali ulicom kroz selo Ugljare.

"U momentu kada su bili tačno ispred škole, iz pravca Kosova Polja naišlo je jedno vozilo tipa pikap, svetle boje, čije registrske oznake niko od navedenih osoba nije zapamtio. Kada je vozilo stiglo do njih jedna osoba iz tog vozila vikala je nešto na albanskom jeziku, ali maloletna lica ne razumeju albanski i ne znaju šta im je rečeno. U jednom momentu ta osoba koja je vikala nešto pomenutim maloletnicima izvadila je pištolj tri puta pucala u njihovom pravcu. Nakon pucnjave vozilo je otišlo u pravcu sela Preoce", navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Kako se dodaje, ekipe policije su na terenu pronašle dve čaure, koje će biti korišćene kao dokazni materijal, a nepoznati počinitelj se tereti za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".