Napadnuti mladići: Sve vreme su psovali na albanskom, dok su nas udarali

Miloš Rošić
Izvor: Kosovo Online

Dvojica mladića potvrdila su za Kosovo onlajn da su napadnuta iz čista mira dok su sedela u bašti kafića u Severnoj Mitrovici.

Jedan od povređenih mladića opisao je događaj koji se dogodio oko 11 časova u Severnoj Mitrovici.

"Danas dok smo sedili ispred kafea 'Soprano' prišla su tri nepoznata lica i udarala su nas flašama u glavu. To su verovatno Albanci, jer su nas psovali na njihovom jeziku, dok su nas udarali", izjavio je  Radomir Simović.

Drugi mladić zadobio je vidne povrede u predelu lica, ali je i on otpušten na kućno lečenje nakon ukazane medicinske pomoći. 

"Ovo vidim kao napad na moju porodicu, ne na mene lično. Svi znaju šta se poslednjih godina dešavalo. Ovo je proganjanje, bukvalno nemamo više gde na kafu da sednemo", rekao je Miloš Rošić.

Opšti hirurg, doktor Marko Nikolić u KBC Kosovska Mitrovica izjavio je da su mladići u stabilnom stanju i da su otpušteni na kućno lečenje.

"Negde oko 11.30 časova u prepodnevnim časovima dovezena su dva momka civilnim vozilom do bolnice. Jedan od njih sa zadobijenim ranama u predelu iznad desnog očnog kapka. Radi se o posekotini nanetoj verovatno nekim staklenim predmetom. Sanirali smo tu ranu na prijemnom i taj momak je poslat kući na negu i lečenje. Drugi momak ima blagi hematom u čeonom predelu glave. Saniran je i poslat na kučno lečenje. Oba momka su u stabilnom stanju. Povrede su verovatno nanate nekim tupim predmetom", konstatovao je doktor Nikolić.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović do napada je došlo u bašti kafića "Soprano", koji se nalazi na glavnom gradskom šetalištu.

"Danas u 11.13 sati u ulici Kralja Petra u Severnoj Mitrovici u bašti kafića 'Soprano', mladićima S.R. i M.R. srpske nacionalnosti, prišle su dve nepoznate osobe, koje su im se obratile psovkama na albanskom jeziku i udarali staklenim flašama po glavi", rekao je Radović.

Kako je dodao, za sada policiji nepoznati napadači pobegli u pravcu glavnog mosta ka južnom delu grada.

Mili
10. April 2021.
E sad "napadaci verovatno Albanci" ptilicno prosirena izjava.Psovali Albanski??Pa ko jos ne zna jedno "cifsha nanen'???
Mali Mrav
10. April 2021.
Nebitno tko su Napadači Albanci ili Srbi policija mora odraditi svoj Poso a poslije toga tužilaštvo.
Realan
10. April 2021.
Uz dužno poštovanje povredjenima.Ja sam Albanac ali da čujete kako psujem Srbski nebiste verovali svojim ušima.Ni kočijaš mi nije ravan.
On kaže najverovatnije Albanci.....haha.Daj neka policija reši
Dzo
10. April 2021.
Eeeee, stvarno?