Preminuo bivši gradonačelnik Istoka Haki Rugova

Haki Rugova
Izvor: Kosovapress

Bivši gradonačelnik Istoka Haki Rugova preminuo je jutros, u 65. godini, nakon teške bolesti, prenosi Koha.

Rugova je bio gradonačelnik Istoka u tri uzastopna mandata od 2010. do 2021. godine. Takođe je bio i zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova.

Telegram saučešća porodici Rugova poslao je predsednik stranke Ljumir Abidžiku, koji ga je opisao kao uglednu ličnost i aktivistu DSK.

"Haki Rugova je bio istaknuta ličnost i aktivista Demokratskog saveza Kosova, dajući primer posvećenosti i izuzetnog doprinosa izgradnji države na Kosovu. Tokom svog života bio je nezaustavljivo angažovan u teškim procesima kroz koje je Kosovo prošlo. Više od tri decenije ostao je nepokolebljiv u svom patriotskom i političkom delovanju i ostaće uzor mudrog i vrednog čoveka, bliskog i kooperativnog. Haki Rugova je fizički odvojen od nas, ali će njegov rad ostati zauvek upamćen. Njegov odlazak je veliki gubitak ne samo za porodicu, već i za sve građane Istoka i celog Kosova, dok je DSK izgubio svog velikog aktivistu", kaže se u telegramu Abdidžikua.

Telegram saučešća uputila je i predsednica Kosova Vjosa Osmani koja je rekla da je bivši gradonačelnik Istoka iza sebe ostavio neizbrisiv trag u politici.

"Upućujem najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i saradnicima! U ovim teškim trenucima za vas, delim tugu sa porodicom Rugova. Neka sećanje na Hakija Rugovu bude trajno", istakla je Osmani u telegramu.