Birači sa Kosova 17. decembra glasaće u četiri opštine u Srbiji

Izbori u Srbiji
Izvor: Kosovo Online

Državljani Srbije sa prebivalištem na Kosovu, zbog zabrane prištinskih vlasti da na teritoriji Kosova izraze volju na parlamentarnim izborima koji su zakazani za 17. decembar, moći će da glasaju u četiri opštine u centralnoj Srbiji.

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK) građani sa teritorije Kosovsko-pomoravskog okruga, odnosno iz opština Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Gnjilane i Vitina, svoje biračko pravo moći će da ostvare u Vranju.

Birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga, meštani Prištine, Podujeva, Obilića, Kosova Polja, Glogovca, Štimlja, Štrpca, Uroševca, Kačanika i Lipljana, glasačku volju izraziće u opštini Kuršumlija.

Glasači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga,iz opština Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Vučitrn i Srbica 17. decembra moći će da glasaju u opštini Raška, dok će građani Zubinog Potoka svoje glasačko pravo moći da ostvare u Tutinu, kao i meštani Pećkog okruga, iz Istoka, Peći, Kline, Dečana i Đakoviće.

U Tutinu će na predstojećim izborima glasati i birači iz Prizrenskog okruga, meštani opština Prizren, Suva Reka, Orahovca, Gore i Opolja.