Dom kulture Gračanica: Počela prijava radova za "Grafest’"

Grafest
Izvor: Kosovo Online

Dvanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest" održaće se od 4. do 6. decembra 2023. godine u Domu kulture "Gračanica".

Organizatori pozivaju televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore da do 10. novembra, prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2017. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.

Popunjene i potpisane prijave treba poslati na mejl adresu Doma kulture ([email protected]).

U prijavnom formularu se sva polja mogu popuniti elektronski, kao i elektronski potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili doneti lično u Dom kulture „Gračanic".

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa.