Makedonski kamerni orkestar "Profundis" na završnoj večeri festivala "Ravanelijus"

Kamerni orkestar Profundis
Izvor: Facebook

Kamerni orkestar "Profundis" iz Severne Makedonije nastupiće u subotu, 8. jula, na završnoj večeri jednog od najprestižnijih festivala klasične muzike u regionu "Ravanelijus", koji se održava u Srbiji.

Renomirani kamerni orkestar "Profundis" jedini je makedonski predstavnik na ovom festivalu, a zajedno sa njima kao solista na sceni nastupiće srpski klarinetista Ognjen Popović.

Maestro Đurđica Dašić, umetnički direktor i dirigent "Profundisa", izrazila je zadovoljstvo što će scenu deliti sa umetnikom iz Srbije.

"Ovo je samo jedna od predstava koja još jednom potvrđuje naporan rad, dragocenu posvećenost i ljubav koju posvećujemo svom stvaralaštvu, i zaista smo sa velikom čašću prihvatili poziv organizatora da nastupimo na zatvaranju festivala muzičke izvrsnosti 'Ravanelijus' i da podelimo binu zajedno sa najpoznatijim srpskim klarinetistom Ognjenom Popovićem", rekla je Dašić.

Inače, Festival muzičke izvrsnosti "Ravanelijus" predstavlja jedan od najprestižnijih festivala u regionu, koji svojim modernim konceptom doprinosi razvoju klasične muzike.

Ovogodišnje izdanje, koje se održava od 1. do 8. jula, otvorio je violinista Nemanja Radulović.

Za četiri godine postojanja festival je nagrađen prestižnom nagradom "Klasična muzika" za najbolji regionalni festival u regionu i ugostio je više od 150 umetnika u čijim izvođenjima je uživalo 4.000 posetilaca.