Mladi glumci iz Leposavića izveli predstavu "Ženski razgovori"

Dečje amatersko pozorište iz Leposavića odigralo predstavu "Ženski razgovori"
Izvor: Kosovo online

Dečje amatersko pozorište "Sava Dečanac" iz Leposavića izvelo je večeras predstavu po tekstu Duška Radovića "Ženski razgovori" u sali Centra za kulturu.

Predstava "Ženskih razgovori" vraća publiku Radovićevim lucidnim opservacijama muško - ženskih sporova, koji kroz humor, ali i gorčinu, otkriva jedan uzbudljivi i prikriveni život koji svakodnevno živimo.

Nastavnica Anđela Čolović kaže da su mladi predstavu pripremili kroz igru i druženje.

"Prve mesece smo posvetili druženju i upoznavanju, a kroz druženje i igru izdvojili smo vreme i posvećenost tekstu. Predstavu Duška Radovića smo odabrali zato što je većina ženskih uloga i posvetili smo je ženskim razgovorima. Kao što ste i mogli videti u predstavi, to su svakodnevne teme, brak, muškarci, odnosi žene i muškaraca, tako da su to neke svakodnevne teme. Mi smo malo proširili tekst i dopunili, nadam se da je bilo dobro", istakla je Čolović. 

Ulogu Mice, koketnog karaktera, tumači Milica Milenković koja kaže da njen lik govori o svojim bračnim i porodičnim problemima. 

"Predstava je lepo odrađena i napisana, govori o odnosima muškaraca i žena i priča o njihovoj ljubavi i da uvek treba na kraju krajeva da se svedemo na zdrav način veze", kazala je Milenković. 

Predstava je uz pratnju muzike na akustičnoj gitari ispratio Lazar Vulović, koji je rekao da je izabrao zabavnu i narodnu muziku kako bi doprineo živosti predstave. 

"Prvom prilikom kada sam dobio poziv, prihvatio sam oberučke jer mislim da je ovakva jedna predstava jako bitna. Velika mi je čast da budem član jednog ovakvog projekta i nadam se da će ih biti i u narednom periodu", istakao je Vulović. 

Dunja Ćuković tumačila je ulogu radnice u pošti, a nakon predstave izrazila je zadovoljstvo što je uprkos tremi predstava izvedena uspešno. 

"U ovoj predstavi glumim radnicu u pošti koja se zaljubljuje u Micinog muža. Bilo je dosta treme za prvu put, ali sve je prošlo lepo i bili smo odlični kako publika kaže", kazala je Ćuković. 

Mihajlo Pavlović, koji u predstavi glumi konobara, ponosan je, kako kaže, na svoje drugare, jer je sve prošlo po planu.

"Ovaj prvi nastup je na mene ostavio mnogo lepih utisaka, mnogo sam srećan što sam ovu ulogu uradio i lepo završio sa svojim prijateljima i drugarima glumcima. Planiramo da radimo još predstava i da sve bude kao i do sada", kazao je Pavlović. 

Amatersko glumačko umeće u predstavi pokazali su mladi glumci iz Leposavića, Teodora Mihajlović, Jelena Jovanović, Sofija Jovanović, Milica Milenković, Teodora Vučetić, Mihajlo Pavlović, Dunja Ćuković, Teodora Ilić, Kristina Savić uz muziku Lazara Vulovića.

Dečije amatersko pozorište "Sava Dečanac" čini dvadesetak dece od petog do osmog razreda iz Leška i Leposavića.