Spirić uručio 17 računara Gimnaziji u Severnoj Mitrovici

Dodela računara Gimnazij
Izvor: Kosovo Online

Predsednik PO opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je danas Gimnaziji u Severnoj Mitrovici 17 računara, koji će biti namenjeni na korišćenje učenicima sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Prilikom dodele računara Spirić je podsetio da je u saradnji sa Kancelarijom za KiM ovo samo jedna u nizu donaciju i da se lokalna samouprava trudi da svim učenicima obezbedi sve uslove za školovanje i kvalitetno obrazovanje.

"Ovo je pokazatelj da u saradnji sa Kancelarijom za KiM ulažemo u mladost, znanje i budućnost. Pomažemo sve obrazovne institucije i tu smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Bitna stvar je da stvaramo bolje uslove za školovanje ove dece", rekao je Spirić.

Direktorica Gimnazije Ivana Milenković-Jezdimirović zahvalila je u ima učenika i nastavnog osoblja na donaciji i napomenula da je ta škola u lokalnoj samoupravi uvek imala pravog partnera, koji se trudi da izađe u susret u svim zahtevima za poboljšanje uslova  za školovanje i usavršavanje učenika.

"Nama će ovo značiti dosta, jer našim učenicima treba oprema. Ovim će svaki učenik imati svoj računar na kom će raditi. Ova deca su izuzetno talentovana i na nama je da im pružimo što bolju opremo i kvalitet nastave", istakla je Milenković-Jezdimirović.