Šubarić obišla radove na asfaltiranju ulica u Sušici

Ljiljana Šubarić
Izvor: Opština Gračanica

U Sušici nadomak Gračanice pre dva dana započeti su pripremni radovi za asflatiranje tri ulice, koje je danas predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić obišla sa svojim sradnicima.

Pripremni radovi se obavljaju u Obilićevoj ulici dužine do 220 metara, u Ulici kneza Mihaila u dužini od 118 metara i Ulici Hasana Prištine koja će biti asfaltirana u dužini od 78 metara.

Za asflatiranje ove tri uluce u Sušici, Opština Gračanica izdvojila je oko 20.000 evra.

Opština Gračanica je za ovu godinu izdvojila budžet za putnu infrastrukturu od 350 000 evra, za celu teritoriju opštine.

"Asfaltiranjem trajno rešavamo probleme meštana ovih ulica. Ovde nećemo stati, već ćemo nastaviti sa ulaganjima u putnu infrastrukturu u čitavoj opštini Gračanica, jer za tu namenu u ovoj godini imamo 350.000 evra. Putna infrastruktura obezbeđuje bolji život svim stanovnicima naše opštine, a sa ulaganjima nastavljamo sve dok do svake kuće ne dođe asfalt“, poručila je Šubarić prilikom obilaska radova, saopštila je opština Gračanica.

Obilazak pripremnih radova na asfaltiranju ulica, bila je prilika da predsednica Šubarić razgovara sa meštanima Sušice i da čuje njihove potrebe i zahteve. Nisu krili zadovoljstvo što će dobiti asfalt, koji će, kako ističu, doprineti lakšem kretanju, ali poboljšati bezbednost.

"Mi penzioneri smo prezadovoljni, a posebno će značiti mladima. Trebalo bi da se asfaltiraju sve ulice, ne samo u Sušici, nego i u drugim mestima. Posebno smo zadovoljni što ste nam očistili reku, sve livade su bile u blokadi, sada je sve kako treba i uređeno“, rekao je meštanin Sušice Uroš Maksimović.

„Zahvaljujemo se Opštini na radovima, nadamo se da će imati sluha za sve naše probleme i molbe u narednom periodu. Asfaltiranjem je poboljšana bezbednost. Ulica je bila u veoma lošem stanju, pa je dolazilo do oštećenja na automobilima, sada takvih problema nećemo imati“, kazao je Boban Jevtić.

Prema rečima direktorke opštinskog odeljenja za urbanizam Aleksandre Đekić, u Sušici je u julu ove godine potpuno obnovljen i asfaltiran glavni put dužine 800 metara, a do kraja godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole, asfaltiraće se i put prema manastiru Sv. Dimitrije.

„Ovih dana nastaviće se radovi na asfaltiranju i uređenju ulica u ostalim mestima i sve to radimo na osnovu zahteva meštana koji su to tražili na organizovanim javnim debatama pri kreiranju opštinskog budžeta, tako da se nadam da ćemo izaći u susret svima“, dodala je Đekić.

Predstavnik Lokalnog saveta Sušice Marko Simić napominje da se u Sušicu nije dugo ulagalo, ali da je opština Gračanica na čelu sa predsednicom Šubarić promenila taj utisak.

„Ove godine je u Sušici dosta toga urađeno, svesni smo da ne može sve odjednom. Obaveza Lokalnog saveta je da od institucija traži da se građanima olakša život. Sušica je multietničko selo i najvažnije je da nije bilo nikakve podvojenosti, da se ulaže podjednako, kako gde žive Albanci, tako i u mestima gde su Srbi“, rekao je Simić.

Opština Gračanica je u proteklih nekoliko godina asfaltirala na desetine ulica i prilaza u svim mestima lokalne samouprave, a sve sa ciljem da svaki naseljeni deo naše opštine ima adekvatnu putnu infrastrukturu.