Šubarić obišla porodicu Filić u čijoj je kući jutros izbio požar i obećala pomoć

Ljiljana Šubarić
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Porodicu Filić, u čijoj je porodičnoj kući jutros izbio požar, obišla je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić. Ona je obećala pomoć opštine u saniranju materijalne štete, prenosi Radio Televizija Gračanica.

U kući se u trenutku požara nalazila Radica Filić sa dvoje maloletne dece, koja je samo prisebnošću uspela da skloni decu.

"Ovo je veliki stres za čitavu poirodicu ali ono što je najbitnije je da nije bilo povređenih  i žrtava. Šteta će se nadoknaditi, a Opština Gračanica je tu da pripomogne koliko može. Na terenu je i direktor Javnih službi koji je od ranog jutra bio tu i koji će zajedno sa radnicima “Ekologije” pomoći da se raščiste posledice požara", rekla je Šubarić.

Ona je zahvalila vatrogasnoj službi iz Lapljeg Sela koji su na lice mesta došli za desetak minuta, kao i komšijama i građanima koji su odmah pritekli u pomoć i na taj način sprečili da dođe do težih posledica.

Direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković kaže da je na poziv komšija Filića, nakon što su obavestili Vatrogasnu službu u Lapljem Selu, odmah pozvao КEDS da što pre dođu i iskljuće struju.

"Vatrogasci nisu mogli da pristupe gašenju zbog napona struje i ekipe КEDS-a su došle u najkraćem roku i na svu sreću sprečeno je da požar izmakne kontroli. Šteta je velika, ali najbitnije je da nema posledica po ljudske živote, a mi smo tu za svaku vrstu pomoći da se šteta sanira", kazao je Trajković.

Do požara je došlo zbog kvara na električnim kablovima koji prenose struju od bandere do kuće porodice Filić.