U Leposaviću održan još jedan Rok fest

Rok fest Leposavić 2022
Izvor: Opština Leposavić

Na platou ispred zgrade Opštine Leposavić sinoć je održan 36. po redu Rok fest, kulturno-muzička manifestacija koja okuplja najbolje rok bendove sa ovih prostora.

Na ovogodišnjem Rok festu publika je najpre uživala u nastupu bendova "Socijalno nezbrinuti“ iz Leposavića, „De Sad“ iz Raške i „Ču Ču Kstana“ iz Leposavića.

Nakon nastupa lokalnih bendova usledio je nastup specijalnih gostiju. Prvo su na scenu izašli "Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi" koji su sjajnim nastupom oduševili publiku. Frontmen grupe Igor Blažević kaže da iako prvi put nastupa u Leposaviću zadovoljtvo je veliko.

„Veliko je zadovoljstvo nastupati pred publikom u Leposaviću, prvi put smo ovde ali nadam se da ćemo doći ponovo. Zahvalan sam organitatorima koji su nas pozvali jer promovisanje rok muzike je veoma važno pogotovo kada se izvodi uživo“, rekao je Blažević za Kosovo onlajn.

Za kraj večeri publika je uživala uz dobro poznate hitove "Generacije 5", legendarne jugoslovenske i srpske rok grupe. Jedan od osnivača grupe, gitarista Dragan Jovanović-Krle kaže da je za njih svaki dolazak na Kosovo posebna avantura, kako sada tako i u vreme stare Jugoslavije kada su svirali na ovim prostorima.

„Iz perspektive Beograda, Kosovo je teritorija koja je egzotična, prostor koji ima fluid dobrog domaćina i uvek se ovde lepo provedemo, čak nam bude i malo neprijatno koliko ste fini prema nama. Uvek je zadovoljstvo biti pred publikom na Kosovu“, rekao je Jovanović.

Jedan od organizarora Rok festa, muzičar Radovan Martinović kaže da su se svih ovih godina trudili da održe prisustvo rokenrola na ovim prostorima i nada se da su u tome uspeli.

„Od 1986. godine, od kada organizujemo ovaj festival, trudi,o se da rokenrol bude prisutan kod svih generacija i mislim da smo uspeli iako je bilo mnogo poteškoća. Svake godine se trudimo da dovedemo goste koji imaju duge karijere i koji su odlični promoteri rok muzike“, kaže Martinović.

Manifestaciju je organizovao Centar za kulturu „Sava Dečanac“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i Opštine Leposavić.