"Rok fest" 18. avgusta u Leposaviću

Rok Fest Leposavić
Izvor: Radio Kfor

Centar za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću ovogodišnji je organizator 36. po redu “Rok festa”, koji će biti održan na platou ispred opštine Leposavić 18. avgusta.

Na ovoj muzičkoj manifestaciji nastupiće bendovi iz Raške, Leposavića, Severne Mitrovice i Brusa, a kao specijalni gosti festivala nastupiće Prljavi inspektor Blaža i kljunovi i Generacija 5.

Direktor centra za kulturu Gojko Milivojević kaže da je ideja za osnivanje jedne ovakve manifestacije potekla od grupe mladih ljudi pre mnogo godina, ali se održala do današnjeg dana.

"I ove godine organizujemo 'Rok fest' u Leposaviću, na naše veliko zadovoljstvo po 36. put. Imamo to zadovoljstvo da će kao predgrupe nastupiti muzičari koji su dobro poznati našoj publici ovde a dolaze iz susednih opština a kao glavni protagonisti učestvuju Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i grupa Generacija 5. Pozivam sve da 18.avgusta dođu i da se lepo provdemo", kaže Milivojević za Kosovo onlajn.

Milivojević dodaje da se muzičari uvek rado odazivaju pozivu da dođu i nastupaju na Kosovu i tako je bilo i ovog puta.

"Mnoge velike muzičke zvezde su učestvovale na Rok festu i svi su rado odazivali našem pozivu pa je tako bilo i ovog puta. Svi oni vole da dođu na Kosovo i Metohiju i sviraju pred ovdašnjom publikom", kaže Milivojević.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Leposavić.