Jedinstveni uređaj za plaćanje putarine u Srbiji i Severnoj Makedoniji od sutra i za preduzeća

Autoput Srbija - Severna Makedonija
Izvor: Vlada Severne Makedonije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao je da će od sutra sva pravna lica moći da postanu korisnici veb platforme za elektronsku naplatu putarine, preko koje će moći onlajn da plaćaju putarinu za vožnju na autoputevima u Srbiji i Severnoj Makedoniji.

"Zajednički tag Srbije i Severne Makedonije pokazao se kao odličan potez, o čemu najbolje govori podatak da je skoro 20 ljudi u Srbiji iskoristilo priliku da sa jednom oznakom proputuje dve zemlje", rekao je Vesić, objavljeno je danas na portalu resornog ministarstva.

Dodao je da će kompanije uz mogućnost korišćenja jedinstvenog uređaja ubrzati protok robe i usluga, i pojasnio da će se mogućnost korišćenja jedinstvenog uređaja odnositi na sva pravna lica koja žele da postanu novi korisnici, kao i na postojeće korisnike pripejd sistema i na one koji imaju ugovor sa JP "Putevi Srbije", kao ovlašćenim distributerom za elektronsku naplatu putarine u postpejd sistemu.

Vesić je rekao da sva pravna lica treba da provere dnevne limite platnih kartica pre nego što postanu korisnici veb platforme, kako bi se uverili da su u okviru planirane dnevne potrošnje.