Apelacioni sud odbio žalbu, Risto Jovanović ostaje u pritvoru

Risto Jovanović pred sudijom u Prištini
Izvor: Kosovo Online

Osnovni sud u Prištini je krajem juna meseca odredio jednomesečni pritvor Ristu Jovanoviću iz Podgorice, koji se tereti za "izazivanje nacionalne, verske mržnje i netrpeljivosti", a advokatica Jovana Filipović kazala je za RTV Kim da je nakon uložene žalbe Apelacionom sudu, ona odbijena.

"Dostavljeno nam je rešenje Apelacionog suda kojim je žalba odbijena kao neosnovana i potvrđeno rešenje Osnovnog suda u Prištini", navela je je Filipovićeva.

Ona je dodala da je danas sudu dostavila zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze, te da očekuje da optužnica protiv Rista bude odbačena.

"Sudu je dostavljen spisak sa velikim brojem svedoka, lica koja su sve vreme bila pored njega na Gazimestanu i koji jedini imaju neposredna saznanja o tome da li je Risto izgovarao ono što mu tužilaštvo stavlja na teret", zaključila je advokatica.

Podsetimo, Risto Jovanović je uhapšen 28. juna na Gazimestanu nakon što je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz ograđenog prostora memorijalnog kompleksa.

Petrasin
09. Jul 2021.
Risto izdrzi svi smo uz tebe,,,,,, i to ce proci,,,
Slavko
10. Jul 2021.
Tako je, brate Petrasine! Svi Srbi su Rista
Xhevat
10. Jul 2021.
Imas vreme da ucis pravu Istoriju o Gazimestanu🇦🇱
Tito
20. Jul 2021.
Aj nam ti objasni...Albansku verziju istorije Evrope.Izvoli.