Arsić: Izjava svedoka kontradiktorna, očekujemo oslobađajuću presudu

Vasilije Arsić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Vasilije Arsić rekao je da očekuje da će Osnovni sud u Prištini doneti pravednu odluku u slučaju koji se pred Posebnim odeljenjem u tom sudu vodi protiv Zlatana Arsića.

Arsić je nakon završetka dokaznog postupka naveo da je današnja izjava ključnog svedoka i oštećenog u tom slučaju bila kontradiktorna u odnosu na njegove ranije izjave. 

"Danas je završen dokazni postupak u predmetu optuženog Zlatana Arsića. Procena odbrane je da smo uspeli da dokažemo alibi za Arsića, to nam dokazuje i današnje svedočenje ključnog svedoka koji je bio kontradiktoran u odnosu na svoje izjave koje je ranije davao tokom procesa suđenja. Očekujemo da će sud sagledati sve dokaze i doneti pravednu odluku koja će zadovoljiti pravdu, a to je da Zlatan Arsić bude oslobođen", rekao je Arsić.

Kako je naveo, završne reči odbrana i tužilaštvo izneće u petak, 2. februara. Ubrzo nakon toga biće izrečena i presuda.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.