Nastavljeno suđenje Zlatanu Arsiću iz Ajnovca

Suđenje Zlatanu Arsiću
Izvor: Kosovo Online

Ispitivanjem oštećenog svedoka, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Zlatanu Arsiću iz Ajnovca, kod Kosovske Kamenice, koji se tereti da je počinio navodni ratni zločin 1999. godine.

Optuženi Zlatan Arsić rekao je da je 20. juna 1998. godine otišao u Kraljevo gde je završio obuku kao vozač kamiona.

"Nakon završene obuke dobio sam prekomandu u Prizrenu, isto kao vozač kamiona i ostalih vojnih vozila. Kući sam došao samo decembra meseca 18, 19. ili 20. decembra. Jula sam završio službu i onda sam došao kući", rekao je Arsić.

Dodao je da nikada nije nosio uniformu policije Srbije.

"Jedinu policijsku uniformu koju sam nosio je uniforma Policije Kosova", naveo je Arsić.

Rekao je da je oštećenog svedoka viđao i pre i posle rata, ali da nije znao njegovo ime.

"Nemam nikakve veze sa oštećenim, nikada nisam imao nikakve probleme ni sa Albancima ni sa Srbima", rekao je Arsić.

Svedok B. M. je ranije, na pitanje odbrane, rekao da ne može da se seti tačnog datuma, a ni meseca kada ga je Arsić napao, ali da je verovatno bio mesec februar ili mart.

Oštećeni je rekao da nije znao imena dvojice Srba koji su ga priveli u policijsku stanicu i dodao da je imena saznao kasnije. 

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Kako je saopštilo Specijalno tužilaštvo Kosova, Arsić se tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.