Bisljimi razgovarao sa ambasadorom Abotom o energetici i ekonomiji

Bisljimi i ambasador Abot
Izvor: Klan Kosova

Zamenik kosovskog premijera i šef pregovaračkog tima Besnik Bisljimi sastao se sa britanskim ambasadorom Nikolasom Abotom sa kojim je razgovarao o energetici i ekonomiji na Kosovu, prenosi Kljan Kosova.

"Fokus razgovora bio je orijentisan na oblasti kao što su ekonomija i energetika, gde smo razgovarali o sprovedenim politikama, orijentisanim na ekonomski rast zemlje i koracima koji su preduzeti zahvaljujući upravljanju energetskom situacijom u zemlji", rekao je Bisljimi.

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči i o situaciji sa pandemijom koronavirusa, porastu broja zaraženih poslednjih nedelja na globalnom nivou i upravljanju koje Ministarstvo zdravlja radi zahvaljujući napretku Kovid-19.

"Izrazio sam najveće poštovanje za partnerstvo i podršku Ujedinjenog Kraljevstva Kosovu i njihov interes i posvećenost Zapadnom Balkanu. Osećao sam se počašćenim zahvalnošću koju je g. Abot izrazio za gostoprimstvo i izraz spremnosti za kontinuiranu podršku Republici Kosovo", zaključio je Bisljimi.