Vulin o zločinu u Goraždevcu: Ni zaboraviti, ni oprostiti

vulin
Izvor: Facebook

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upitao je danas zašto se odustalo od istrage za ubistvo srpske dece u Goraždevcu i istakao da su svi zaboravili pobijenu srpsku decu, ali da Srbija ne sme da zaboravi, ni da oprosti, prenosi Tanjug.

Vulin je naveo da su pre 17 godina, na reci Bistrici, streljana srpska deca u Goraždevcu, a da se komandant Kfora zakleo da će "prevrnuti svaki kamen", ali da će naći ubicu.

"Koliko mu je vredela zakletva, toliko mu je bila uspešna i istraga. Pošto ubice nisu tražili, nisu ih ni našli“, rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

"Albanci donose zakon po kome se ne sme govoriti ni misliti loše o pripadnicima terorističke UČK, da li se taj zakon odnosi i na roditelje Pantelije Dakića i Ivana Jovovića, da li i oni treba da ćute kada ih budu pitali o ubicama iz UČK?", pita Vulin.

Euleks je zvanično prestao da traži ubice, rekli su da "nema novih dokaza", ukazao je Vulin i dodao da "nema novih dokaza ni za zločine nacista, pa ih svet sa pravom traži 75 godina otkako su ubili poslednje ljudsko biće".

"Zašto se odustalo od istrage za ubistvo u Goraždevcu, zašto samo za Srbe pravda nije dostižna? Svi su zaboravili pobijenu srpsku decu i u Goraždevcu i u Livadicama i u Oluji. Srbija ne sme da zaboravi, ni da zaboravi, ni da oprosti“, rekao je Vulin.