Brnabić o izjavi Borelja: Ne pronalazim Srbiju u tome

Brnabić i Borelj.jpg
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/ Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras povodom izjave visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Đuzepa Borelja - da u Evropi nema mesta za poricanje genocida, da ne pronalazi Srbiju u tome, kao i da nije čula da je ta izjava upućena direktno Srbiji, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li je direktno o tome na sastancima razgovarala sa Boreljom i kakav je bio njen odgovor na tu konstataciju, Brnabić je kazala da na sastancima o tome nisu razgovarali.

"Ali ja to zaista nisam čula kao nešto što je upućeno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju, deo evrposkih vrednosti, nešto što je važno za čitav naš region i čitav Zapadni Balkan. Svakako nisam čula da je upućeno direktno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome", rekla je Brnabić novinarima u Briselu.

Borelj je danas poručio da u Evropi nema mesta za, kako je rekao, poricanje genocida, za slavljenje ratnih zločina i ratnih zločinaca. On je to izjavio na konferenciji za novinare posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije sa EU, navodeći da u Evropi nema mesta za one koji javno poriču genocid i podrivaju integritet zemalja u susedstvu.