Burjani: Opozicija za sada ne može da sruši vladu, Haradinaj neće lako odustati od te inicijative

ABK.jpg
Izvor: Fejsbuk

Ekspert za politička pitanja u zemlji Bljerim Burjani rekao je povodom predloga za izglasavanje nepoverenja kosovkoj vladi koji je pokrenula Alijansa za budućnost Kosova, da za to postoji politička volja, ali da opozicija nema dovoljan broj pristalica da sruši poziciju, prenosi Gazeta Blic.

On ističe da predsednik ABK Ramuš Haradinaj neće lako odustati od ove inicijative iako je rezultat poznat.

"ABK može da pokuša da pregovara, ali rezultat je već poznat, iako Ramuš ne odustaje lako zbog svojih uverenja i stavova", rekao je Burjani.

Poslanica ABK Aljbana Bitić rekla je da će njena stranka nastaviti da tokom septembra radi na predlogu za izglasavanje nepoverenja vlade.

"Da, tačno je da smo počeli, ali je važnije da ćemo u septembru nastaviti da radimo i da vidimo kako to funkcioniše. Važno je da se o predlogu razgovaralo, ali nismo preduzeli dalje korake i videli smo da je potrebno da opozicione stranke vide koliko je to važno. Nastavićemo vredno da radimo na predlogu, ali moje mišljenje je da treba još malo da pustimo premijera Kurtija i narod će videti kako loše vladaju i kazniće ih glasovima", izjavila je Bitići.

Nakon napetih dešavanja na severu, Alijansa za budućnost Kosova pokrenula je inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Aljbina Kurtija.

"Stav Alijanse je da pokrene inicijativu za izglasavanje nepoverenja premijeru Kurtiju. Predlog se zasniva na dva nedavna razvoja događaja, prvi je opasnost po suverenitet i bezbednost na severu, a drugi je raspad odnosa sa SAD i EU. Počećemo razgovore sa političkim spektrom, sa društvom uopšte. Premijer Kurti, umesto da sarađuje sa SAD, napravio je svoj plan, nije sarađivao sa Amerikom, on je podstakao sukob na severu koji odgovara Srbiji i Rusiji", naveo je Haradinaj.