Deljiu-Kodra: Kurti i njegovi ministri ismevaju zabrinutost građana zbog energetske krize

Bljerta Deljiu-Kodra
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra optužila je kosovskog premijera i njegove članove vlade da se ismejavaju i sa prezirom govore o zabrinutosti građana zbog energetske krize.

Deljiu-Kodra je na Fejsbuku napisala da  Kurti vređa građane kojima treba da služi, poručivši im da se „struja ne skladišti u frižideru“.

„Ovakav pristup Kurtija i njegovih potčinjenih govori o tome kako se ovi državni funkcioneri nose sa energetskom krizom sa kojom se građani suočavaju. Dakle, u vladinim kancelarijama gde se govori o ovoj krizi, o njoj se govori uvredljivo, prezirno i crnim humorom“, napisala je Deljiu-Kodra.

Ona je dodala da aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti ne pokazuje način kojim će rešiti energetsku krizu i ne odgovara građanima šta će učiniti da struja ne poskupi za 40 odsto.

„Aljbina Kurtija ne zanimaju stvarni problemi građana ove zemlje. Stalno pokušava da ih ignoriše. On ne učestvuje u debatama i za pregovaračkim stolovima, jer ne želi ni da razgovara o tim problemima. Čak i u tim retkim pojavljivanjima, za svoje nereagovanje, on stalno pokušava da okrivi druge. Kad je na Kosovu, žali se pred građanima i ništa ne radi. Kada je van Kosova, sa kolegama razgovara o tome kako naša zemlja doživljava ’neviđeni ekonomski preporod i rast od posleratnog perioda“, navodi ona.