Gradonačelnik Suve Reke: Savet roditelja ne odlučuje o otkazu nastavnicima

Balji Muharemaj
Izvor: Reporteri

Gradonačelnik Suve Reke Balji Muharemaj izjavio je da Savet roditelja ne može da odlučuje o zapošljavanju ili davanju otkaza nastavnicima.

Muharemaj je na Fejsbuku reagovao na odluku Saveta roditelja škole "Fljamuri i Arber" u Suvoj Reci da nastavnici matematike Remzi Ljezi ne dozvolio da predaje sa maramom i naveo da o zapošljavanju ili davanju otkaza nastavniku odlučuju organi opštine, a ne Savet i da za to postoji procedura koja je dobro regulisana. 

Muharemaj je dodao da je, ukoliko se protiv nekog nastavnika vodi disciplinski postupa, Disciplinska komisija ta koja odlučuje.

"Ako se protiv bilo kog nastavnika vodi disciplinski postupak, onda je Disciplinska komisija ta koja se bavi predmetom i predlaže direktoru, ili meni kao rukovodiocu za institucionalno postupanje. Do tada, svi nastavnici obavljaju svoje dužnosti u skladu sa pomenutom procedurom", naveo je Muharemaj. 

On smatra da je potpuno nepotrebna debata na tu temu i poručuje da "uvredljiv jezik" samo može da izazove podele i nanese političku štetu opštini.