Hadžiu traži da poslanici na zajedničkoj sednici glasaju o ujedinjenju Kosova i Albanije

Bekim Hadžiu
Izvor: Reporteri

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu predložio je da na zajedničkoj sednici parlamenata Albanije i Kosova poslanici glasaju za ujedinjenje u "Konfederaciju albanske države".

Hadžiu je u objavi na Fejsbuku naveo da je vreme za važne odluke.

"Nakon što je Kosovo obeležilo 14 godina kao suverena i nezavisna država, vreme je da mi, izabrani od naroda Kosova i Albanije, glasamo na ovoj 110. godišnjici nezavisnosti Albanije za ujedinjenje u Konfederaciju albanskih država, Albanije i Kosova. Da se ​​ujedine u jednu državu, sa jednom Vladom, sa jednim Senatom, sa dva kongresa. Vreme je za važne odluke za našu naciju da sačuvamo albanski identitet i da zajedno budemo tamo gde nam je mesto u Evropskoj uniji", naveo je Hadžiu.

Hadžiu je zatražio od predsednice Skupštine Albanije Ljindite Nikole i predsednika Skupštine Kosova Gljauka Konjufce da na sutrašnjem sastanku uvedu glasanje za "uniju Albanije i Kosova u Konfederaciju albanske države".

"Ovo je pravi put, to je nasleđe mučenika albanskog naroda tokom vekova koji su pali na oltar slobode, sa idealom nacionalnog jedinstva", poručo je Hadžiu.