Haradinaj o poskupljenju struje: Ova i naredne zime biće duge, mračne i skupe za građane

Ramuš Haradinaj
Izvor: Reporteri

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj optužio je vladajuće Samoopredeljenje da nije ispunilo svoja predizborna obećanja, što, kako navodi, pokazuje i poslednja odluka o povećanju cena električne energije.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da “cena energenata nije porasla za devet odsto već je toliko mnogo da to nije očekivala ni energetska mafija”.

“Raspodela tarifa koja podrazumeva minimalno povećanje za potrošače od 600 kilovata je prevara koja nije pokrivena. Povećanje će biti mnogo veće za sve koji žive na Kosovu i prazni stanovi i kuće naše dijaspore i hiljade praznih stanova neće biti dovoljni da se prikrije šteta koja će imati u džepu građana”, napisao je Haradinaj.

On je optužio aktuelnu kosovsku vladu da je potrošila u prvoj polovini zimskog periodi za energiju “ne samo 100 miliona evra poreza građana, nego mnogo više" navodeći da su "nesposobni i skloni prevarama"

“Ova i naredne zime biće duge, mračne i skupe za građane Kosova u mnogim oblastima, ne samo u energetici”, poručio je Haradinaj.