Hodža: Političari vrše pritisak na pravosuđe

Sulj Hodža
Izvor: GazetaBlic

Pozivi i komentari političara u slučaju istraživanja portala Insider smatraju se političkim pritiskom na pravosudne institucije, prenosi Ekonomija onajn.

Bivši tužilac Sulj Hodža kaže da je to "negativno za nezavisnost tužilačkog sistema", iako u kosovskoj vladi negiraju da je do toga došlo.

Čelnici kosovske vlade su sinoć poručili da izvršna vlast ne utiče na rad tužilaštva, kao što su to radile prethodne vlade.

Svoj stav po ovom pitanju danas nije htela javno da iznosi ni kosovska predsednica Vjosa Osmani.

roni
18. April 2021.
proslo ti je vreme zemljaqe .....
Rado
19. April 2021.
Gospodine tuzice Suljo a zasto to sada kazes.Kolko godina si bio u pravosudje Kosova nikada jednu rec nise rekao do sada dok si bi na funkciji cutao si plasio si se.A sada kada si u penziju kazes da ima uticaja politika na sudstvo.Uticaj i mesanje politickih mocnika na sudstvo i tuzilastvo traje vec punih 20god odmah posle 99 god.Nisi smeo i nisi imao hrabrosti da kazes do sada.Proslo je tvoje vreme sada si penzioner.
Bojana Rosic
19. April 2021.
A koji je politicar tebi naredio da uhapsis mog sina na pravdi Boga? Pece li te savest sto nevino dete lezi 29 meseci u pritvoru? Bog je veliki, stici ce te njegova kazna, jer ova zemaljska ocigledno nece!