Kancelarija za KiM: Grafit UČK ispred škole u selu Binač uznemirio meštane

Grafit ispred škole u selu Binač
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ispred škole u selu Binač, u opštini Kosovska Vitina, ispisan je grafit UČK.

"U jeku negativne kampanje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, brojnih napada na srpsku imovinu, danas svedočimo novom incidentu. Ovaj sramni čin, koji veliča terororističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosmetu, uznemirila je Srbe u ovom selu", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz Kancelarije, novom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, "trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji".

"Nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine. Govor mržnje koji generiše nasilje na delu", ističu iz Kancelarije.

Kako dodaju, pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci "slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom".